TIBBİ AROMATİK BİTKİLERİN DİKİMİNE BAŞLADIK

Seydişehir Belediyesi Karabulak Kavşağında bulunan alanda tıbbi aromatik bitki yetiştirerek katma değer üretecek.

Proje kapsamında 20 bin m² alanda lavanta, biberiye, adaçayı, kekik gibi tıbbi aromatik bitkilerin ekim çalışmalarına başlayan Seydişehir Belediyesi, ürettikleri ürünleri katma değere dönüştürecek.

Hayata geçirilen proje kapsamında 20 bin m²lik alanda lavanta ağırlıklı olmak üzere kekik, adaçayı, biberiye gibi tıbbı aromatik bitkileri toprakla buluşturduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçemizde ilkleri yaşatarak hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Başkan Tutal, Karabulak kavşağında bulunan Lavanta ekim çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı, kolay gelsin dileklerini iletti.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Seydişehir’e yeni bir cazibe alanı oluşturacaklarını belirten Başkan Tutal, “çalışmalarımızı tamamladığımızda bu alanımız güzelliği ve eşsiz kokusuyla cazibe merkezi olacak, ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelecek. Bunun yanında tıbbi anlamda önem taşıyan bu bitkilerimizden elde edeceğimiz ürünlerle de ilçemize hem katma değer hem de istihdam sağlayacağız” dedi.

Çalışmaların kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Tutal, “belediyemize ait 20 bin m² alanda üretimini gerçekleştireceğimiz lavanta, kekik, biberiye ve adaçayı gibi tıbbi aromatik bitkilerden ürettiğimiz ürünlerin satışının yapılacağı bir satış noktası oluşturacağız. Seydişehir-Konya yolu üzerinde yer alan bu alanımıza aynı zamanda kafeterya yapıp yolculuk eden vatandaşlarımıza da dinlenme ve mola alanı oluşturmuş olacağız. Projemizin şimdiden ilçemize ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir